Hoe gaat u online uw auto verzekeren: WA, beperkt casco of volledig casco?

U wilt online uw auto verzekeren, maar weet nog niet of u voor een WA, beperkt casco of volledig casco-verzekering gaat kiezen? Wij helpen u graag om een bewuste keuze te maken. De verschillende verzekeringsvormen verschillen nogal van elkaar en het is belangrijk om daarvan bewust te zijn.

Online auto verzekeren: de verschillen tussen WA, beperkt en volledig casco

Voordat u uw auto online gaat verzekeren is het belangrijk om te weten welke dienstverlening u wenst en welke verzekeringsvorm – WA, beperkt of volledig casco – daar het best op aansluit. Welke verzekeringsvorm is het goedkoopst van de drie? Dat is zonder meer WA. Waarom? Omdat je met een WA-verzekering de kleinste dekking hebt en tegen een klein aantal risico’s verzekerd bent zoals een aanrijding. Hier wordt dan alleen de schade die u bij de andere partij heeft veroorzaakt vergoed, dus niet de schade die jezelf op wat voor manier hebt opgelopen. Verzekeraars raden dan ook vaak aan om een auto niet eerder WA te verzekeren dan wanneer hij 8 jaar of ouder is. Beperkt casco is de volgende keuze, een verzekeringsvorm die je gelijk tegen meer risico’s dekt zoals brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Volledig casco is de meest volledige en tevens de duurste autoverzekering van de drie. Het biedt een volledig pakket aan diensten en dekt je ook tegen schade die je zelf oploopt bij een aanrijding.

Kies voor extra services bij online auto verzekeren

Niet alleen kunt u kiezen voor een WA, beperkt of volledig casco-verzekering bij het online verzekeren van uw auto, u kunt namelijk ook kiezen voor extra services, zoals een inzittendenverzekering of pechhulp. Wij hopen met deze informatie dat u een betere en bewustere keuze kunt maken als u online uw auto wilt verzekeren.